Play-Icon

Ett nytt sätt att arbeta

Snabb digital förändring innebär nya möjligheter – och utmaningar. Analytiker från Gartner menar att organisationer som är digitalt i framkant kommer att fokusera på gränsöverskridande projekt, nödvändiga för fortsatt tillväxt och lönsamhet. Projekten spänner över både organisations- och landsgränser, vilket ställer högre krav, såväl tekniskt som organisatoriskt.

Arbetet kommer att vara än mer baserat på team; ett kanske specialiserar sig på att driva digitala affärsmöjligheter, ett annat på att skapa synergier med tjänsteleverantörer. Andra fokuserar exempelvis på rekrytering; snabb teknisk utveckling leder ofta till ett behov av nya, icke traditionella roller i organisationen. Hur pass väl organisationen följer med i den digitala förändringen kommer att vara avhängigt att rätt person gör rätt saker.

Resultat och affärsmöjligheter i fokus

Ett ökat behov av team i gränsöverskridande projekt kräver sitt av organisationen. Ofta behövs förstärkning inom projekt-, portfölj- och resurshantering, för bättre överblick och uppföljning av pågående insatser. Gartner menar att projektverktyg framöver kommer att användas på en bredare front, med större fokus på resultat; vilka affärsmöjligheter kan identifieras och vilken avkastning förväntas? Vilken teknik och infrastruktur krävs för att uppnå resultat? Vilka färdigheter finns i organisationen och vilka behöver förstärkas? I korthet handlar det om att på ett effektivt sätt extrahera information som möjliggör optimering av verksamheten.

Vi på Antura menar att ett gemensamt projektverktyg avsevärt förbättrar möjligheterna att arbeta gränsöverskridande, såväl inom organisationen som över teknik- och landsgränser. Ett projektverktyg gör det möjligt att dra slutsatser kring resultat och framtida affärsmöjligheter samt agera där organisationen behöver stärkas upp. En helhetslösning som integreras med befintliga system minimerar riskerna med att driva projekt av varierande omfattning, där olika typer av system används eller där teammedlemmar är utspridda på olika platser, såväl organisatoriskt som geografiskt.

Hänvisning: Gartner Predicts 2015: PPM Leaders Must Innovate, Collaborate and Reinvent Themselves

Vill du bli kontaktad? 

Vi på Antura har samlat en stor mängd erfarenheter genom åren och vi delar gärna med oss av tips och idéer som hjälper er att välja rätt projektverktyg för er organisation. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.