Play-Icon

En 

Säkra din plats på Anturadagen 2022

Den viktigaste mötesplatsen för Anturas kunder och samarbetspartners

12 maj, Sergel Hub i Stockholm (Obs! nytt ställe!)

Den 12 maj 2022 är det äntligen dags för Anturadagen igen, som nu arrangeras för femtonde gången i ordningen. Årets Anturadag kommer också bli något alldeles extra, då vi samtidigt har 20-årsjubileum, vilket vi så klart vill fira tillsammans med våra kunder och samarbetspartners. Det fullspäckade och spännande programmet består av praktikfall, föredrag, kompetensutveckling och underhållning i världsklass med Solala och Johan Ståhl. Dagen leds av vår moderator, Kristian Luuk. Man kan alltså förvänta sig alla de ingredienser som gjort Anturadagen så uppskattad genom åren. Välkommen att säkra din plats!

Plats och tid

Sergel Hub i Stockholm
Adress: Sveavägen 10a
Torsdag 12 maj 2022
Registrering startar 09.30
Programmet drar igång 10.00

Föredragen avslutas 17.15, därefter följer mingel, mat, valfri dryck och kvällsunderhållning.

Anmälan för kunder och samarbetspartners till Antura

Alla Anturas kunder och samarbetspartners är välkomna att anmäla sig. Om du inte tillhör någon av dessa grupper, men ändå gärna skulle vilja delta, så kan du maila en intresseanmälan till

Avgift

1 900 kr exklusive moms. I avgiften ingår hela programmet, inkl. lunch, middag och kvällsunderhållning.

En heldag med praktikfall, föredrag, nätverkande och firande av Anturas 20-års jubileum

12 maj, Sergel Hub i Stockholm

På scenen vid Anturadagen 2022


Moderator - Kristian Luuk
En av Sveriges mest älskade och skickligaste programledare

Kristian kommer att leda oss igenom årets Anturadag.  Han är en mycket proffsig konferencier och moderator och han har röstats fram till Årets manliga TV-programledare inte mindre än sex gånger. Han är expert på att locka fram det mest intressanta ur människor så att samtalet leds in på spännande och roliga vägar. Dessutom lyser hans komiska ådra igenom i allt han gör vilket garanterar ett underhållande evenemang.


Försäkringskassan - Införandet av Antura Projects på Försäkringskassan IT

Bo Hedlund, Senior projektledare på Försäkringskassan IT

Försäkringskassan, som är en av landets största myndigheter, med ansvar för stora delar av socialförsäkringssystemet i Sverige och en arbetsplats för ca 14000 personer, har under 2021 upphandlat och implementerat Antura Projects. Antura Projects ska initialt användas för tidrapportering för ca 2500 personer och som verktygsstöd för projektledare inom IT-verksamheten. 

Bo kommer att berätta om framgångsfaktorer och utmaningar med införandet under en pandemi och mot en fast deadline, samt hur tankarna går kring en fas 2.


Saab Surveillance - praktikfall

Elin Birkestad, Project Manager and Change Manager Operational Excellence at Saab Surveillance
 


Resursplanering på Fastighets- och gatukontoret i Malmö

Ingrid Persson Westberg, Strateg på Fastighets- och gatukontoret, Malmö stad

Fastighets- och gatukontoret är en förvaltningar inom Malmö stad med uppdrag att utveckla och förvalta stadens mark.  Det är en projektintensiv verksamhet, och de närmaste åren står förvaltningen inför många och omfattande projekt och arbetsuppgifter i den snabbt växande staden.  ”Medarbetarna är den viktigaste resursen för att klara detta uppdrag och vi vill bli ännu bättre på att resursplanera, för att skapa förutsättningar för god framförhållning, bra arbetsmiljö och ett effektfullt nyttjande av våra resurser.”
 
I detta föredrag berättar Ingrid Persson Westberg hur Fastighets- och gatukontoret arbetar med resursplanering och hur Antura nyttjas som verktyg i detta arbete.


Hur E.ON Energy Infrastructure Solutions Nordic använder Antura Projects för att förbättra sin projektverksamhet

Johan Palmlund, Processledare Anläggningsprojekt & Teknikutveckling
David Jiveborn, Specialist inom Project Management Office

E.ON Sverige är en del av den internationella energikoncernen E.ON SE med huvudkontor i Essen, Tyskland. Inom koncernen jobbar runt 70 000 personer i 15 länder. Verksamheten utgörs i huvudsak av två affärsområden: smarta distributionsnät och innovativa energilösningar för kunderna. E.ON Sverige levererar el, värme och smarta energilösningar till ungefär 1 miljon privat- och företagskunder i Sverige. På E.ON Sverige jobbar runt 2 100 engagerade medarbetare. Svenska huvudkontoret och sätet för styrelsen finns i Malmö. E.ON Energy Infrastructure Solutions Nordic har som målsättning att vara Nordens ledande leverantör av infrastruktur för energilösningar. I det arbetet bedriver de  en omfattande projektverksamhet inom följande områden:

- energilösningar för städer i form av fjärrvärme, fjärrkyla och elproduktion 

- energilösningar för bostadsområden, industrier, kommersiella fastigheter och hushåll

- kritisk infrastruktur och energitjänster.
 
Vid detta föredrag kommer Johan Palmlund och David Jiveborn att berätta hur E.ON arbetar med projektverktyget och tillsammans med Antura för att ytterligare förbättra sin projektverksamhet.


Kompetenspass med Antura

Anturas konsulter och produktägare kommer under dagen att gå igenom fyra olika intressanta tillämpningsområden, som vi kallar kompetenspass:

  • Agil portföljstyrning med funnel

  • API:er och informationsutbyte med andra system

  • Dokumenthantering för fastighets- och byggbranschen

  • Förhandstitt på Antura Projects nya användargränssnitt


Antura 20 år - en resa i tiden

Mattias Andersson, grundare och VD, mfl.

Mattias och Kristan Luuk tar er med på en interaktiv resa i Anturas 20-åriga historia.


Magishow i världsklass med Johan Ståhl

Antura-favoriten Johan Ståhl gör bejublad återkomst på Anturadagen. Denna gång som nykorad vinnare av 2021 års upplaga av Talang.

Johan har bland annat satt upp 122 föreställningar på The Magic Castle i Hollywood och kommit 2:a i trolleri-VM.

Under Anturadagen kommer Johan bjuda på magishow i världsklass, både på stora scenen och close-up i minglet.


Musikunderhållning med hyllade Solala

Youtubesensationen och hyllade a capella-trion Solala bestående av Göteborgskillarna Anders Gabrielson, Olle Bergel och Jens Lindvall står för mellanakter med musikalisk briljans på Anturadagen.
 
Solala har erövrat både youtube och scener genom att sätta sin egen prägel på låtar de älskar. Med de mesta fyndiga ”instrument” som bland annat okokt spagetti, kaffeburkar och porslin ger de publiken låtar med ett spektrum från Hasse och Tage till Beyonce.