Play-Icon

2022-07-06

Antura önskar glad sommar och summerar halvåret!

Pandemin har mer eller mindre blåst förbi och trots att den inte påverkat Antura märkbart så är vi otroligt glada att vi nu kan träffa alla kunder och partners fysiskt igen. Det innebär också bland annat att vi äntligen kunde fira att Antura fyllt 20 år som bolag på årets Anturadag den 12 maj. 

Antura har fått förtroendet att leverera projektverktyget Antura Projects till ett 20-tal nya kunder sen årsskiftet, det är stora kunder både inom privat och offentlig verksamhet vilket vi är mycket tacksamma och stolta över. För att möta den tydliga efterfrågan och samtidigt kunna leverera Antura Projects på absoluta toppnivå till kunderna så har vi fått göra stora investeringar och växa. Vi har bland annat välkomnat ca 10 nya medarbetare sen årsskiftet, främst inom produktutveckling och support, men även andra avdelningar. Det innebär att vi nu är totalt ca 70 medarbetare på Antura. Det har också inneburit att vi fått investera och utöka huvudkontoret i centrala Göteborg med ytterligare yta och alla tre våningarna håller nu på att noggrant renoveras och inredas i rätt Antura-stil, så det speglar det moderna företag som Antura är. 

Bästa Anturadagen hittills!
Den 9 februari släppte regeringen på restriktionerna för events och ingen var gladare än vi på Antura. Det innebar att vi äntligen kunde anordna eftertraktade eventet Anturadagen igen efter två års uppehåll. Så den 12 maj var det dags och eventet tog plats på Sergel Hub i Stockholm. Förutom praktikfall, spännande föredrag, kompetensutveckling och underhållning i världsklass med Solala och Johan Ståhl, så passade vi även på att fira att Antura fyllt 20 år som bolag tillsammans med kunder och partners. Dagen leddes av moderator Kristian Luuk. Årets Anturadag blev till den mest minnesvärda hittills vilket vi är mycket glada för. Här kan du se film och läsa vårt reportage från dagen!

Maj månad var väldigt hektisk, förutom Anturadagen så ställde vi även ut med monter på eventen Samhällsbyggnadsdagen den 16 maj, samt Passion for Projects Congress 2022 som var den 23–24 maj. Det blev dagar fyllda med spännande föreläsningar, omvärldsbevakning och väldigt mycket nätverkande bland branschfolk och projektintresserade. 

Under våren har vi också gjort stora satsningar på att förbättra användargränssnittet i Antura Projects, något som vi ser fram emot att kunna dela med oss av till våra kunder under hösten.

Samhällsengagemang
I omvärlden är inte allt ros då det pågår ett förödande krig i Ukraina. Det är en mänsklig tragedi och vår djupaste empati och oro är med de miljontals oskyldiga människor som drabbats. Vi på Antura har under våren valt att stötta Ukraina och krigets alla oskyldiga offer genom att skänka 1000 kr per anställd till Unicef och Röda Korset. Vi hoppas innerligt att kriget skall ta slut så snart som möjligt.

Vi önskar alla kunder och partners en härlig sommar och vi ser fram emot att ta nya tag till hösten efter lite välförtjänt ledighet.

Vi önskar alla kunder och partners en härlig sommar och vi ser fram emot att ta nya tag till hösten efter lite välförtjänt ledighet.