Play-Icon

2023-12-14

Antura summerar 2023 - ett år av stora förändringar och framgångar!

Efter att ännu ett år har förflutit, känner vi på Antura en stolthet och tacksamhet när vi summerar 2023 – ett år som präglades av förändring, tillväxt och innovation. En av de viktigaste händelserna var en förnyelse av varumärket och lanseringen av en helt ny grafisk profil som satte sin prägel på både bolag och produkt. Detta presenterades under årets Anturadag den 3 maj, som dessutom blev den mest imponerande och minnesvärda Anturadagen hittills. Vi har också hälsat många nya medarbetare välkomna och fått förtroendet från ett stort antal nya kunder som har valt Antura som sitt portfölj- och projektverktyg.

Ett nytt varumärke – starkare och modernare
En av de mest synliga förändringarna under året har varit övergången till en ny grafisk profil. Även produkten Antura lanserades med ett helt nytt användargränssnitt. Den nya profilen är utformad för att ge en enhetlig känsla för Anturas varumärke, produkt, kärnvärden och vision. Den är starkare och modernare och speglar verkligen Anturas engagemang för att skapa framtidens projekt- och portföljverktyg.
Läs mer om Anturas nya profil här!
 
Anturadagen 2023
Anturadagen 2023 blev en stor succé. Över 400 deltagare samlades på Nalen i Stockholm för att utbyta erfarenheter, få inspiration kring Antura samt diskutera projekt- och portföljhantering. Dagen leddes av vår återkommande moderator Kristian Luuk, ackompanjerad av husbandet Augustifamiljen och Erik Gadd. Vi krönte även vinnarna i Antura Awards, där fastighetsbolaget Viktoriahem belönades med Best Implementation Award inom Private Sector och Göteborg Energi blev vinnare inom Public Sector.
Se en film och läs vårt reportage från dagen här!
 
Antura har formulerat en AI-strategi för att öka kundvärdet

En annan höjdpunkt under året var Anturas personalkonferens på vackra Bokenäset i Bohuslän, där hela bolaget samlades. Tillsammans ägnade vi några dagar till att utforska möjligheterna att använda AI för att ytterligare vässa vår produkt, förbättra vår supportfunktion, lyfta vår utbildningsverksamhet och effektivisera verksamheten i stort. Målet med den nya strategin är att skapa en bättre kundupplevelse och öka värdet för våra kunder. Resultatet blev en mängd värdefulla och innovativa förslag, där de bästa lösningarna kommer att lanseras på Anturadagen 2024.
 
Många nya kunder
Under året har Antura välkomnat ett betydande antal nya kunder, bland annat Kristianstads kommun, Strömstads kommun, Karlskrona kommun, Huddinge kommun samt många kommunala bolag inom sektorerna fastighet, energi och miljö. Bland de nya kunderna märks också flera bolag inom tillverkningsindustrin med global närvaro. Vi har också inlett flera intressanta samarbeten i Danmark och Norge. Vi är djupt tacksamma och stolta över detta förtroende.

Samhällsengagemang
Antura donerar årligen en summa pengar till olika välgörenhetsorganisationer, för att vara med och göra världen lite bättre. I år har vi valt att stödja SOS Barnbyar för att säkerställa varje barns rätt till en trygg uppväxt. Cancerfonden för fortsatt finansiering av ledande cancerforskning och UNHCR så de kan fortsätta hjälpa till i krigsdrabbade Ukraina, för att se till att fler sårbara människor får nödvändigt skydd, filtar, liggunderlag, kläder, mat och mediciner.
Läs mer om Anturas samhällsengagemang här!

− 2023 var ett spännande år för Antura. Vi har lanserat en ny grafisk profil, ett nytt användargränssnitt i vår produkt och vi har framåtblickande arbetat med innovation och AI. Jag är mycket stolt över vad vi har åstadkommit tillsammans med våra kunder och medarbetare. Med dessa framgångar och lärdomar ser vi fram emot ett ännu mer spännande och framgångsrikt 2024. Vi har stora planer, inklusive lanseringen av nya AI-funktioner i vårt portfölj- och projektverktyg, säger Mattias Andersson, VD på Antura.

God Jul & Gott Nytt År önskar vi alla våra kunder och partners!

PS. Vi har spikat datum för nästa års Anturadag. Den 16 maj 2024 är det dags igen, så boka in datumet i kalendern.
Läs mer om Anturadagen 2024 här!