Play-Icon
2010-04-21

Capio väljer Antura Projects

Svenska bolaget Capio är ett av Europas ledande vårdföretag. Efter en kortare pilotperiod valde man Antura som systemleverantör för sin projektverksamhet.

Svenska bolaget Capio är ett av Europas ledande vårdföretag med verksamhet i Sverige, Norge, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Portugal och Spanien. Varje år tar Capio emot två miljoner patientbesök. Capio har 15 000 medarbetare och omsätter ca. 15 miljarder kronor. I Sverige är Capio S:t Görans Sjukhus i Stockholm och Capio Lundby Sjukhus i Göteborg de mest kända landmärkena.

Efter en kortare pilotperiod valde man Antura som systemleverantör för sin projektverksamhet på huvudkontoret. Införandet har sedan skett i ett mycket högt tempo. På under två veckor sattes systemet upp, konfigurerades efter kundens önskemål, och togs i drift för ett antal större projekt. Capio arbetar huvudsakligen med två projektmodeller, som båda är fullt implementerade.

Capio driver inledningsvis sina internationella projekt, som omfattar en stor andel externa intressenter, i systemet.

”Jag har sällan träffat en leverantör som så snabbt och enkelt har hjälpt oss igång med ett system. Första affärskontakten, möjligheterna i systemet, det smidiga införandet, den omedelbara responsen på supportfrågor - hela kedjan har varit mycket imponerande!”

Daniel Olsson, Vice President Project Control, Capio