Play-Icon
2010-05-31

Reportage från Anturadagen 2010

Ett femtiotal förväntansfulla deltagare hade anmält sig till årets Anturadag som gick av stapeln 18 maj i World Trade Center i Stockholm. Anturadagen vänder sig till såväl existerande kunder som andra intresserade företag.

Både föredragshållare och övriga deltagare vittnade om en mycket givande och trevlig tillställning. Under dagen så presenterades nyheterna i Antura Projects 5.0 genom en mycket uppskattad live demonstation. På plats fanns också SJ och Svensk Kärnbränslehantering som berättade om sina erfarenheter av Antura Projects och hur de hade lyckats med både införande och användning av systemet i sina organisationer.

Vi fick också lite mer insikt i områden såsom Earned Value Management och portföljhantering genom ett antal inspirerande föredrag. Vårkvällen avslutades med mat, mingel och champangeprovning. Vi tackar alla deltagare för att ni kom och gjorde Anturadagen 2010 till årets bästa konferens!

Pär Helgesson, Projektkontorschef på SJ, berättar hur de lyckats vinna projektledarenas förtroende på SJ och på så sätt har ökat kvalitén på portföljrapporteringen i Antura Projects.

Erik Sjöberg, VD Moment Projektkonsult, ger Earned Value Management ett nytt ansikte genom sitt inspirerande föredrag “Earned Value för omogna organisationer - går det?”.

Mattias Andersson, VD på Antura, demonstrerar nyheterna i Antura Projects 5.0 för både nya och gamla kunder.

Lennart Håman på Antura minglar med Magnus Axelsson på Prodaxa. I bakgrunden syns Daniel Skarman från Svensk Kärnbränslehantering.

Anders, Kalle och Alex från Antura samspråkar med Daniel Jafari från Arbetsförmedlingen.

Patrik Strömbeck på Antura, här tillsammans med Pål Röjdin från Tetra Pak och Jerker Engman från Svensk Kärnbränslehantering.

Fikabuffén med äppelpaj och vanlijsås uppskattades av deltagarna.

Anna-Lena Andersson och Erika Hagwall från Skandia för intressanta diskussioner med Mattias Andersson på Antura.

Pether Wiklander på Antura minglar med Anna Johansson och Lotta Cederblad från Husqvarna.

Anders Haglund berättar om processen för att uppgradera till nya generationen av Antura Projects.

Thomas Jansson, VD OPG Port gör ett uppskattat föredrag på temat “Portfölj- och programhantering – framtidens verktyg för företagsledning”.

Daniel Skarman, Projektcontroller på Svensk Kärnbränslehantering berättar entusiatiskt om deras resa med Antura.

Ulrika Fagrell på Semcon i samtal med Ulla Wiklund på SSAB.

Fredrik Åsberg på SL tillsammans med Torben Grut på Semcon.

Champagneprovning under trevliga former.

Pether på Antura och Niklas på Vergenta kan inte bestämma sig för vilken sort som är godast.

Jan Samuelsson på Jönköpings Kommun tillsammans med Thomas Jansson på OPG Port.