Play-Icon

2022-05-19

Reportage från Anturadagen 2022

Anturadagen 2022 bjöd på föredrag med stor variation, spännande prisceremoni och mycket glädje för både kunder, partners och alla på Antura. Allt hölls ihop proffsigt av moderatorn Kristian Luuk, uppbackad av a cappellagruppen Solala. Dagen fick en mycket fin avslutning med både pompa och ståt samt magi i världsklass med Johan Ståhl, för att fira Antura 20 år som bolag. Vi sammanfattar årets Anturadag med detta reportage.

Anturadagen är en viktig mötesplats där Anturas kunder och andra intresserade samlas för att utbyta erfarenheter, få inspiration kring Antura Projects samt projekt- och portföljhantering. Denna gång arrangerades Anturadagen på Sergel Hub i Stockholm. Över 250 deltagare från organisationer inom såväl privat som offentlig sektor anlände till den Antura-dekorerade entrén med höga förväntningar. 

Kundcase om införande och utrullning av Antura Projects

Antura Projects används av många av Sveriges mest välkända verksamheter. Årets kundcase speglade denna bredd. Först ut var Försäkringskassan, där Bo Hedlund som är senior projektledare, berättade om hur de efter en omfattande utvärderingsprocess, implementerat och rullat ut Antura Projects för över 2 000 användare. Bo delade frikostigt med sig av lärdomar och framgångsfaktorer, som varit avgörande för att lyckas med införandet under stark tidspress och en pågående pandemi.

Därefter fick publiken ta del av hur E.ON Energy Infrastructure Solutions Nordic använder Antura Projects för att förbättra sin projektverksamhet. Det var Johan Palmlund, Processledare Anläggningsprojekt & Teknikutveckling och David Jiveborn, Specialist inom Project Management Office som höll i presentationen. De har lyckats förstärka kopplingen mellan sin strategi -och projektportfölj med hjälp av Antura Projects. De har också blivit bättre på projektarbete och Antura Projects är ett viktigt verktyg i deras framgång.

Dagens tredje kundcase stod Ingrid Persson Westberg för. Hon är Strateg på Fastighets- och gatukontoret i Malmö. Hon bjöd publiken på en presentation om hur Fastighets- och gatukontoret i Malmö arbetar med resursplanering, varför detta är så viktigt och hur Antura Project nyttjas som huvudsystem i detta arbete.

Dagens sista kundcase var Saab Surveillance. Elin Birkestad, Project Manager and Change Manager Operational Excellence presenterade deras resa mot ett gemensamt projektverktyg för flera olika affärsområden inom Saab-koncernen. Hon presenterade även deras tydliga vision med Antura Projects. Viktigt för Saab har varit att kunna presentera ekonomi och framsteg i ett system med konsekventa och transparenta siffror, få en tydlig och transparent plan för varje projekt, visualisering av interna och externa milstolpar, tydliga varningar för att säkra framgångsrika projektresultat samt att få en kontrollerad balans mellan resursbehov och tillgänglighet.

Anturas erfarna projektledare och verksamhetskonsulter höll också ett antal kompetenspass, kring aktuella frågeställningar. 

Föredragen var mycket uppskattade och genererade många intressanta samtal och diskussioner under pauserna. Som tack för insatsen valde Antura detta år att donera en summa pengar till UNHCR:s viktiga arbete.

Antura Awards

Antura Awards, den återkommande programpunkten som syftar till att lyfta fram organisationer som arbetar med projekt- portfölj- och resurshantering på ett föredömligt sätt. Juryn hade svårt att kora årets vinnare då samtliga nominerade hade gjort ett fantastiskt jobb. Men det stod klart till sist att Försäkringskassan belönades med Best Implementation Award Public Sector, där Uppsala kommun och Alingsås kommun också var finalister. Mycronic blev vinnare inom Best Implementation Award Private Sector , med Enento och Elvaco som övriga finalister. Kristian Luuk läste upp juryns motivering och delade ut pris och blommor till vinnarna.

Stort grattis till vinnarna vid femte upplagan av Antura Awards!

Best Implementation Award 2022, Public Sector
Försäkringskassan
 
Best Implementation Award 2022, Private Sector
Mycronic

Antura 20 år!

När det var dags för den sista programpunkten höll Anturas egna grundare och VD, Mattias Andersson i den. Han bjöd publiken på en underhållande och interaktiv resa i Anturas 20-åriga historia. Både Anturas styrelse och ledningsgrupp anslöt på scen för en fördjupad frågestund med Kristian Luuk. Det spelades också upp videohälsningar från personer som betytt mycket för både Mattias och Anturas framgång och utveckling under årens lopp. Programpunkten avslutades med att alla på Antura samlades på scenen ackompanjerat av konfettikanoner, skålande i bubbel och ett Solala som sjöng jag må han leva.

När programpunkterna var slut så var det dags för trollkarlen och magimästaren Johan Ståhl. Han har varit en mycket uppskattad och återkommande underhållningsdel på Anturadagarna genom åren. Det kändes därför självklart att Johan även skulle komma och underhålla när Antura firar 20 år som bolag. Han trollade skjortan av alla under minglet innan han gick upp på scenen, där han bland annat uppvisade sitt berömda korttrick som gjorde att han vann hela TV4:s Talang år 2021. Det var minst sagt ett fantastiskt nummer och alla gick ut från lokalen som vandrande frågetecken. 

Tack till kunder, samarbetspartners och kollegor i branschen för en fantastisk Anturadag 2022. Även stort tack till moderator Kristian Luuk, a capellagruppen Solala och trollkarlen Johan Ståhl som hjälpte till att göra årets Anturadag till den mest minnesvärda hittills. På återseende!

Årets moderator Kristian Luuk och Anturas VD och grundare Mattias Andersson inleder dagen.

A cappellagruppen Solala från Göteborg stod för musiken.

Bo Hedlund, senior projektledare på Försäkringskassan IT var dagen första externa talare.

Saab Surveillance. Elin Birkestad, Project Manager and Change Manager Operational Excellence presenterade deras resa mot ett gemensamt projektverktyg för flera olika affärsområden inom Saab-koncernen.

Försäkringskassan, en av årets pristagare vid Antura Awards 2022. Stort grattis!

Anturas 20-årsjubileum firades genom att alla på Antura samlades på scenen ackompanjerat av konfettikanoner, skålande i bubbel och ett Solala som sjöng jag må han leva.

Johan Ståhl uppvisade sitt berömda korttrick som gjorde att han vann hela TV4:s Talang år 2021.

Bildreportage från Anturadagen 2022