Play-Icon
2011-12-13

Reportage från Anturadagen 30 nov 2011, Stockholm

Denna gång gick Anturadagen av stapeln i Clarion Hotel Sign i Stockholm och ett sjuttiotal deltagare fick uppleva en spännande dag som bjöd på många intressanta nyheter. Kvällen avslutades med fantastisk trolleriunderhållning av VM-trean Johan Ståhl.

Anturadagen genomfördes för fjärde gången och Anturas kunder och andra intressenter fick återigen möjlighet att träffas för att dela erfarenheter och knyta kontakter under trivsamma former. Denna gång fick man lyssna till praktikfall från SJ och Nynas såväl som till Anturas egna presentationer om produktnyheter och kommande satsningar.

Som avslutning bjöds deltagarna på lyxiga kanapéer, gott vin och underhållning i världsklass med VM-trean i trolleri, Johan Ståhl. Vi tackar alla deltagare för att ni kom och återigen gjorde Anturadagen till Sveriges bästa konferens!

Reportagefilm från Anturadagen 30 november (2:37)Presentationer och praktikfall


Pär Helgesson

När Projektportföljerna börjar ge effekt på SJ

Årligen investerar SJ miljontals kronor i projekt som syftar till att skapa nya produkter, utveckla utbudet, effektivisera processer eller köpa in nya fordon. Varje satsning måste påvisa en tydlig affärskalkyl innan den strategiska ledningsgruppen ger grönt ljus för ett projektgenomförande. I detta arbete bidrar SJ:s projektkontor med att ta fram, såväl som kvalitetssäkra de beslutsunderlag som skall presenteras. Men hur vet man att satsningarna senare verkligen gett förväntad effekt? Pär Helgesson berättar om hur man bedriver effekthemtagning på SJ.

Pär Helgesson, Projektchef, SJ
 

Pär Helgesson, Projektchef på SJ, berättar om hur SJ arbetar med effektrealisering.


Rikard Thelander

Nynas gör livet enklare för sina projektledare

Den globala oljekoncernen Nynas har valt att införa Antura Projects för sin projekt- och portföljhantering. Målsättningen är bland annat att underlätta det administrativa arbetet för projektledare och ledning. Rikard Thelander, som är chef för Engineering där flera tungt tekniska projekt bedrivs, beskriver vilka enkla knep man tagit till för att göra projektledarens plikter lättare - ju enklare att använda, desto högre kvalitet och tillförlitlighet till projektledarnas rapportering.

Rikard Thelander, Head of Project Engineering, Nynas
 

Rikard Thelander, Head of Project Engineering på Nynas, visar med konkreta exempel på hur man med hjälp av Antura Projects gjort livet enklare för projektledarna på Nynas.

Mattias Andersson, VD på Antura, firar Anturas 10-årsjubileum med att ge en inspirerande och nytänkande bild av Anturas roll i Sverige idag och i framtiden.

Anders Haglund, Projektledare på Antura, försöker sig på den svåra konsten att göra en presentation av produktnyheter till show!

Antura redogör för kommande satsningar. Här med Pether Wiklander, Utvecklingschef, som berättar om nya produkten ”Antura Projects for SharePoint”.

Att framtiden är mobil ses som en självklarhet för de flesta av oss numera. Michael Söderman, Ansvarig systemarkitekt på Antura, visar på Anturas satsning inom området.

Anturadagen är ett forum där alla deltager och bidrar aktivt.

Mattias Andersson, VD och Patrik Strömbeck, Regionchef Stockholm, Antura, agerar moderatorer i Workshopen kring nya utvecklingsområdet ”Dashboards”.

Anturadagen genomsyras av ett stort engagemang, riktig interaktivitet och en öppen och konstruktiv dialog mellan alla inblandade.

Mingel och underhållning

Lunchdags för deltagarna. Här med Carl-Fredrik Eld (Atea) och Håkan Ingvarsson (SJ).

.

Jan Samuelsson (Jönköpings Kommun) framkallar glada miner hos Anette Häggström (SJ) och Anna Johansson (Husqvarna).

Nya och gamla kunder träffas för första gången. Här med Kristina Bandh (Korsnäs), Mats Hagberg (Crane Currency) och Naama Lundgren (SKB)

Magi på hög nivå! Kortleken som blev en plastbit i händerna på deltagarna gjorde succé för Mats Alberg (Västerås Stad) och Christer Runsten (Trafikverket ICT).

”Close-up magic” kräver sitt ”offer”. Camilla Alneskog (Folksam) fick på allra första parkett se Johan Ståhl, VM-trean I trolleri I full action.

Nu vet i alla fall alla deltagare på Anturadagen vad som skiljer sig åt mellan en svensk, en amerikansk och en koreansk publik när de skall visa sin uppskattning. Dan Kaminsky (Sveriges Radio) får agera huvudperson i ett av Johans paradnummer. I sann Korean-anda utbrister vi i ”Noooooooooooooo”!