Man envisioning something through the Antura logo shape

SÄKRA DIN PLATS PÅ ANTURADAGEN 2024

Den viktigaste mötesplatsen för Anturas 

kunder och samarbetspartners

 

16 maj, SPACE i Stockholm (Obs! nytt ställe!)

Den 16 maj 2024 är det dags för den sjuttonde upplagan av Anturadagen, den mest betydelsefulla sammankomsten för Anturas kunder och andra ledande aktörer inom projekt- och portföljhantering. I år har vi satt ribban högre än någonsin med ett fantastiskt program som inkluderar inspirerande föredrag inom AI och informationssäkerhet, tre olika praktikfall, AI-workshop, produktnyheter, Antura Awards och enastående underhållning. 

Det kommer att finnas stora möjligheter för nätverkande. Vår erfarna moderator Kristian Luuk kommer att guida oss genom dagen, det blir hans tredje gång som moderator för Anturadagen. Han kommer att ackompanjeras av det talangfulla husbandet Augustifamiljen. Som grädde på moset kommer kvällsunderhållningen bestå av inget mindre än Jesper Rönndahl, som kommer att bjuda på en spektakulär standup-show. Med andra ord kan du förvänta dig en mix av de beprövade ingredienserna som har gjort Anturadagen så omtyckt genom åren, tillsammans med flera överraskningar och en extra dos av glädje. Välkommen att säkra din plats redan nu!

Plats och tid

SPACE i Stockholm
Adress: Sergelgatan 2
Torsdagen 16 maj 2024
Registrering startar 09.30
Programmet drar igång 10.00

Föredragen avslutas 17.20, därefter följer mingel, mat, valfri dryck och kvällsunderhållning.

Anmälan för kunder och samarbetspartners till Antura

Alla Anturas kunder och samarbetspartners är välkomna att anmäla sig. Om du inte tillhör någon av dessa grupper, men ändå gärna skulle vilja delta, så kan du maila en intresseanmälan till

Avgift

Biljettpris: 2 500 kr exklusive moms. I avgiften ingår hela programmet, inkl. lunch, middag och kvällsunderhållning.

På scenen vid Anturadagen 2024

Anturas moderator

Kristian Luuk, komiker, skådespelare och programledare
 
Kristian är inte bara en erfaren konferencier och moderator, utan har även blivit hyllad som Årets manliga TV-programledare hela sex gånger. Hans professionella approach och förmåga att väva samman intressanta och roliga samtal gör honom till en verklig expert inom sitt område. Genom hela evenemanget kommer Kristians komiska talang att lysa igenom, vilket garanterar en underhållande och minnesvärd upplevelse för alla deltagare.

Anturas VD och styrelse välkomnar

Mattias Andersson, Fredrika Hörlin, Patrik Thelandersson och Ola Gravenfors, styrelsen Antura

AI-Resan: Från 2001 mot framtiden – En tidsresa i AI-utvecklingen och vad AI betyder för dig

Peter Kurzwelly, Head of Operations, AI Sweden

Denna presentation tar er med på en tidsresa från början av 2000-talet till framtiden, med fokus på AI:s utveckling och dess växande påverkan på företag och samhället. Hur kan företag och individer förbereda sig för en alltmer AI-driven värld? Vilka strategier finns för att framgångsrikt integrera och dra nytta av AI i olika verksamheter. Resan leds av Peter Kurzwelly som är en av Sveriges främsta AI-experter och COO för det nationella regeringsinitiativet AI Sweden. Peter har mångårig erfarenhet från att hjälpa både offentliga och privata organisationer att komma igång med AI.

Förbättrad portfölj- och projektledning på Tekniska verken i Linköping

TV: Kristian Lundberg, Chef Projekt och utredning
TH: Johan Hall, Senior verksamhetsutvecklare Affärsområde värme och kyla

 
Tekniska Verken i Linköping är ett kommunalt ägt energibolag med visionen att skapa världens mest resurseffektiva region. Deras omfattande verksamhet inkluderar fjärrvärme, fjärrkyla, biogas, dricksvatten- och avloppsvattenrening, avfallshantering, återvinning, samt elproduktion från kraftvärme, vattenkraft, sol och vind. De erbjuder även fibernätverk för bredband och IoT, elnät, belysning, laddlösningar och elhandel. Tekniska Verken har jobbat aktivt i Antura i 7 år. 
 
Under presentationen kommer de dela med sig av hur de konkret använder Antura och vilka positiva effekter de har upplevt. Dessutom kommer de belysa den strategi de har använt vid införandet av verktyget, samt ge en inblick i deras övergripande plan för fortsatt utveckling och användning.

Produktnyheter

TV: Emma Fykén, Projektledare & verksamhetskonsult, Antura
TH: Niklas Knutsson
, Produkchef, Antura

Niklas och Emma demonstrerar de viktigaste nyheterna i Antura. Bland annat kommer de belysa hur integrerad AI-funktionalitet kan användas för att optimera affärsnyttan med Antura.

Victoriahems transformationsresa med Antura

Dan Mårtensson, Fastighetsutvecklingschef

Victoriahem utvecklar attraktiva bostadsområden i landets tillväxtregioner och tar hand om 40 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder. Victoriahem (tidigare Victoria Park och Hembla) arbetar kontinuerligt med utveckling och effektivisering och man driver årligen närmare 1000 investerings- och underhållsprojekt. Dan Mårtensson kommer berätta om Victoriahems resa och den nytta man sett med Antura som projektverktyg.

Informationssäkerhet – viktigare än någonsin

Patrik Strömbeck, CISO, Antura

Vi belyser informationssäkerhet utifrån olika aspekter och hur omvärldsläget påverkar frågan. Vi lyfter också fram vilka lagar och regelverk som man skall ha koll på och vad Antura gör inom området.

Swedavia - 12 år med Antura

Stefan Warnberg, Project Support Manager, Swedavia Projektstöd

Swedavia är ett svenskt statsägt företag som bildades 2010 och som äger, driver och utvecklar ett nätverk av tio flygplatser från Kiruna i norr till Malmö i söder.

AI i din verksamhet – interaktiv session

Peter Kurzwelly, AI Sweden
 
Vi utforskar AI:s möjliga tillämpningar i din organisation och hur AI kan forma er verksamhets framtida strategier och arbetsflöden.

 

Antura Awards

Anturas jury
 
Den återkommande programpunkten som syftar till att lyfta fram organisationer som arbetar med projekt- portfölj- och resurshantering på ett föredömligt sätt.
 
Det här årets upplaga av Antura Awards kommer vi kora:
Best Implementation Award 2024, Public Sector och
Best Implementation Award 2024, Private Sector

Pausunderhållning med Augustifamiljen

Augustifamiljen är ett hyllat och folkkärt band som gång på gång visar sin musikalitet, i vilket sammanhang de än återfinns. Med tio år i På Spåret, samt många TV-konserter som exempelvis Victoriakonserten, har bandet fått en speciell plats hos svenska folket. De har jobbat med nästan alla stora svenska artister och räknas idag som ett av landets bästa och mest levande kompband.

 

Stand up comedy 

Jesper Rönndahl, komiker, programledare, författare, producent, skådespelare och radiopratare.
 
Jesper Rönndahl har bl.a. blivit utnämnd till Årets komiker, Årets folkbildare, Årets skåning, fått Tage Danielsson-priset, skrivit en bok, vunnit På spåret ett par gånger, fått tevepriset Kristallen, Det Svenska Humorpriset och gjort en miljard kineser arga. Men det allra roligaste han vet är att få stå på scen och skoja, så missa inte detta! 

Nyfiken på förra Anturadagen?