Play-Icon

2018-10-19

FläktGroup väljer Antura Projects för bättre kontroll över projektportföljen

Förbättrad överblick och fler möjligheter att analysera och följa upp projektportföljen över tid. Det är några av målsättningarna som FläktGroup har satt upp, då koncernen implementerar Antura Projects som projektverktyg.

Som global marknadsledare för inomhusklimat- och brandsäkerhetslösningar lägger FläktGroup stort fokus på att utveckla nya, energieffektiva ventilationslösningar. Utöver produktutveckling drivs ett stort antal projekt inom mjukvara och gentemot kund. Behovet av bättre överblick och fler möjligheter att analysera och följa upp projektportföljen bidrog till att FläktGroup såg sig om efter ett koncernövergripande projektverktyg. Inte minst efterfrågades ett nytt systemstöd av utvecklingsavdelningen, som ofta kom att hantera resurskrockar mellan projekt.

Efter en jämförande bedömning av ett flertal projektverktygsleverantörer valde FläktGroup Antura och Antura Projects, som erbjöd den bästa funktionaliteten och användarvänligheten tillsammans med en attraktiv prisbild. Det nya projektverktyget kommer att implementeras i full skala under 2019 och funktioner såsom portföljhantering, dokumenthantering och tidrapportering på projekt avses nyttjas initialt. Svein Lister, Digital Development Director vid FläktGroup ser gott om potential i verktyget och berättar att en koppling till Microsoft Dynamics, liksom stöd för Kanban-tavlor, är relevant i ett första skede. Om det fortsatta samarbetet samt implementeringen av Antura Projects säger han:

–Jag tror att Antura Projects är det verktyg vi behöver för att hjälpa oss att strukturera vår projektportfölj. Samtidigt har vi en utmaning i att få med hela verksamheten på tåget och att se till att verktyget används på ett sätt som gör att vi får ut dess fulla potential

Genom Antura Projects tar FläktGroup kontroll över projektportföljen och får samtidigt mer tid åt att utveckla den egna kärnverksamheten. Antura hälsar FläktGroup varmt välkommen som ny kund!

”Jag tror att Antura Projects är det verktyg vi behöver för att hjälpa oss att strukturera vår projektportfölj. Samtidigt har vi en utmaning i att få med hela verksamheten på tåget och att se till att verktyget används på ett sätt som gör att vi får ut dess fulla potential.”

Svein Lister, Digital Development Director, FläktGroup

FläktGroup bildades 2016 genom en sammanslagning av DencoHappel och Fläkt Woods. Bolaget är idag en global marknadsledare för inomhusklimat- och brandsäkerhetslösningar. Antalet anställda är 3 900 och verksamhet bedrivs i 65 länder.

www.flaktgroup.com/se