Play-Icon

2017-12-01

Reportage från Anturadagen 2017

Stor bredd på föredragen, prisutdelning till värdiga vinnare, en fantastisk publik och lysande avslutning. Så väljer vi att sammanfatta Anturadagen 2017, vilken arrangerades den 15 november i Stockholm. Här kan du ta del av vårt reportage från eventet.

Anturadagen arrangeras årligen och är en viktig mötesplats där Anturas kunder och andra intresserade samlas för att utbyta erfarenheter och få inspiration kring Antura Projects samt projekt- och portföljhantering. 

Årets kundcase Scandi Standard, Fagerhult, Skolfastigheter I Stockholm (SISAB), Sollentuna kommun, Ascom och Svenska kraftnät gav stor variation och väckte nyfikenhet hos publiken. Föredragen belyste bland annat de mest kritiska framgångsfaktorerna för att lyckas i en global projektverksamhet och hur ett projektverktyg kan fungera som verksamhetssystem. Det fanns flera synergier men även verksamhetsspecifika utmaningar; bland annat fick publiken en inblick i hur Antura Projects används i arbetet att ta fram 55 000 nya elevplatser inom Stockholms förskolor, grundskolor och gymnasieskolor. 

Svenska kraftnät, som belönades med utmärkelsen Best Implementation Award Public Sector vid Antura Awards 2016, fanns på plats för att berätta om vidareutvecklingen av systemet under året som varit. 

Som tack för insatsen på Anturadagen, valde Antura detta år att donera en summa pengar till Barncancerfonden i varje föredragshållares namn.

En mycket inspirerande och lärorik dag avslutades med förbluffade trolleri; Brynolf & Ljung stod för både close-up magi och en fantastisk scenshow. Finalen av Anturadagen 2017 kunde inte ha varit bättre! 

Årets pristagare vid Antura Awards

Liksom förra året lyfte Antura fram goda exempel bland kunder och partners genom Antura Awards, där pris delas ut till organisationer som arbetar med projekt- portfölj- och resurshantering på ett föredömligt sätt. Det var nästintill galastämning då juryn tillkännagav årets pristagare inom kategorierna Best Implementation Awards och Antura Honorary Awards. 

Stort grattis till årets vinnare:

Best Implementation Award 2017, Private Sector
Outokumpu 

Best Implementation Award 2017, Public Sector
Öresundskraft

Honorary Award For Extraordinary Contributions to Antura Group
Sveriges Radio/Robert Johansson 

Honorary Award For Lifetime Achievements in Project and Portfolio Management
Torbjörn Wenell

För ytterligare information kring Antura Awards, motiveringar samt jury, klicka här.

Tack till kunder, samarbetspartners och kollegor i branschen för en fantastisk Anturadag 2017. På återseende!

Ett av de uppskattade kundcasen vid Anturadagen 2017; Skolfastigheter I Stockholm (SISAB).

Torbjörn Wenell tilldelades Anturas Honorary Award For Lifetime Achievements in Project and Portfolio Management.

Juryn för Anturas Best Implementation Awards bidrog till galastämning vid årets Anturadag.

Brynolf & Ljung på scenen efter uppskattad close-up magi bland publiken.

Reportagefilm från Anturadagen 15 november 2017 (03:05)

 

Bildreportage från Anturadagen 2017