Play-Icon

2018-12-11

Reportage från Anturadagen 2018

Publikrekord, fyra kundcase med bredd, en session om storytelling, värdiga vinnare i Antura Awards och så Fredrik Lindström på scenen. Anturadagen 2018 bjöd på stor variation -och gav en riktig adrenalinkick!

Det var i det närmaste fullsatt när Anturadagen arrangerades den 14 november i Stockholm, för trettonde gången i ordningen. De 250 deltagarna, från organisationer inom såväl privat som offentlig sektor, hade höga förväntningar på årets program. 

Antura Projects används av såväl privata bolag som offentliga verksamheter och årets kundcase speglade denna bredd; Sandvik Coromant inledde med att berätta om implementeringen och utrullningen av Antura Projects inom koncernen och därefter fick publiken ta del av Huddinge kommuns resa mot ett gemensamt projektverktyg för samhällsbyggnad. Föredragen var mycket uppskattade och genererade samtal och diskussioner under pauserna. 

Atea, som är både återförsäljare och användare av Antura Projects, beträdde scenen under eftermiddagen, tätt följt av 2017 års vinnare av Best Implementation Award Public Sector; Öresundskraft. Senare offentliggjordes Atea som pristagare vid Antura Awards i kategorin Best Implementation Award 2018, Private Sector. De två bolagen har således en väl genomförd implementation gemensamt -och kan båda stoltsera med en snygg kristallpokal! 

Som tack för insatsen på Anturadagen, valde Antura detta år att donera en summa pengar till Läkare utan gränser, i varje föredragshållares namn.

Utöver årets kundcase fascinerade Alexander Grabner Jarlung med sin session kring storytelling, publiken fick inblick i hur programstyrning fungerar som metod och som alltid presenterades kommande produktnyheter samt ny funktionalitet inom Antura Projects. 

Dagen, bäst beskriven som en adrenalinkick, avslutades med Fredrik Lindströms föreställning "Svenskar är också människor". Den både upplysande och humoristiska showen bjöd på hög igenkänningsfaktor och många skratt. Kombinationen språkvetare och komiker visade sig oslagbar!

Årets pristagare vid Antura Awards

För tredje året lyfte Antura fram goda exempel bland kunder och partners genom Antura Awards, där pris delas ut till organisationer som arbetar med projekt- portfölj- och resurshantering på ett föredömligt sätt. Stort grattis till årets vinnare:

Best Implementation Award 2018, Private Sector
Atea

Best Implementation Award 2018, Public Sector
Göteborgs Stad, Kretslopp och vatten

Honorary Award For Extraordinary Contributions to Antura Group
Maria Björk

Honorary Award For Lifetime Achievements in Project and Portfolio Management
Bo Tonnquist

För ytterligare information kring Antura Awards, motiveringar samt jury, klicka här.

Tack till kunder, samarbetspartners och kollegor för en fantastisk Anturadag 2018!

Anturadagen 2018 lockade 250 deltagare från ett stort antal företag och organisationer.

Ett av dagens uppskattade kundcase: Jonas Wiklund och Per Gustafson från Sandvik Coromant.

Alexander Grabner Jarlung och en del av publiken vid Anturadagen.

Årets pristagare i Antura Awards samt några av jurmedlemmarna på scenen.

Vilket avslut! Fredrik Lindström med föreställningen "Svenskar är också människor".

Bildreportage från Anturadagen 2018