Play-Icon

2019-11-29

Reportage från Anturadagen 2019

Vid Anturadagen 2019 samlades över 200 projektchefer, portföljansvariga och andra intresserade för att utbyta erfarenheter kring Antura Projects och projekt- och portföljhantering. Ta del av vårt reportage från en mycket inspirerande dag!

Det nära nog fullsatt när Anturadagen arrangerades den 14 november i Stockholm, med deltagare från såväl privat som offentlig sektor. Publiken hälsades välkommen av moderator Patrik Strömbeck, CISO och Senior Projektledare vid Antura och Mattias Andersson, VD, visualiserade den stora spridningen av bolag i sin presentation på morgonen. Det var en imponerande bredd!

Kundcase om införande och förändring

Bland årets kundcase fanns organisationer såsom ICA Fastigheter, EVRY, Göteborgs universitet och Nykredit, Danmarks största kreditgivare. Föredragen belyste bland annat stegen från beslut till implementering och den många gånger omfattande förändringsresa som ska göras då ett nytt projektverktyg införs. Presentationerna var mycket uppskattade både bland organisationer i färd med att implementera Antura Projects och hos de som kommit en bit på väg.

Som tack för insatsen på Anturadagen, valde Antura detta år att donera en summa pengar till Världsnaturfonden WWF och arbetet med att skydda de marina ekosystemen i haven, i varje föredragshållares namn.

Colin Moon gav en lysande presentation kring kulturella skillnader i Norden, professor Ralf Müller delade med sig av den senaste forskningen om projekt- och portföljhantering och Anturas produktexperter Niklas Knutsson och Thom Birkeland presenterade ny funktionalitet samt kommande produktnyheter inom Antura Projects. 

Dagen avslutades med stand up show då Tobias Persson, just nu aktuell med sin hyllade soloshow "Man på prov", äntrade scenen. Ett mycket uppskattat framträdande med hög igenkänningsfaktor! 

Årets pristagare vid Antura Awards

Antura Awards är en årligen återkommande programpunkt som syftar till att lyfta fram organisationer som arbetar med projekt- portfölj- och resurshantering på ett föredömligt sätt. I år hade juryn det kanske extra besvärligt att kora vinnarna; samtliga finalister hade gjort ett lysande arbete vid införandet av Antura Projects. Till sist stod det klart att ICA Fastigheter belönades med Best Implementation Award Private Sector och Göteborg universitet emottog motsvarande för offentlig sektor. 

Stort grattis till vinnarna vid fjärde upplagan av Antura Awards!

Best Implementation Award 2019, Private Sector
ICA fastigheter

Best Implementation Award 2019, Public Sector
Göteborgs universitet

Honorary Award For Extraordinary Contributions to Antura Group
Ingemar Bogestad, Göteborgs Stad Lokalförvaltningen

Honorary Award For Lifetime Achievements in Project and Portfolio
Management

Professor Ralf Müller, BI Norwegian Business School och PM Concepts AB

Tack till kunder, samarbetspartners och kollegor för en alldeles lysande Anturadag 2019!

Anturadagen 2019 lockade över 200 deltagare från både privat och offentlig sektor.

Lærke Ring Poss och Jens Eskildsen från Nykredit gav publiken en inblick i hur Antura Projects har bidragit till bättre uppföljning av projekt och portföljer.

Sören Ehrnberg, IT-chef vid Göteborgs universitet, berättade om organisationens förändringsresa med fokus på portföljstyrning.

Statyetterna som årligen delas ut till Antura Awards vinnare inom respektive kategori.

Juryn tillsammans med årets pristagare vid Antura Awards 2019. Stort grattis!

Bildreportage från Anturadagen 2019