Play-Icon

Säkra din plats vid Anturadagen 2018

Den viktigaste mötesplatsen för Anturas kunder

14 november, Courtyard by Marriott i Stockholm

Det är åter dags för Anturadagen; den viktigaste mötesplatsen för Anturas kunder och andra branschfolk inom projekt- och portföljhantering.  På programmet står fyra högintressanta och vitt skilda kundcase, en session kring storytelling som kommunikationsverktyg, produktnyheter, tredje upplagan av Antura Awards och en scenshow med Fredrik Lindström.  I år väntas över 200 deltagare från ledande projektverksamheter inom såväl privat som offentlig sektor. Välkommen att säkra din plats!

Ur programmet

Ladda ned programblad (pdf)

Kundcase: Sandvik Coromant

Jonas Wiklund, Process Manager &  Per Gustafson, Process Manager, Sandvik Coromant

Kundcase: Huddinge kommun

Heléne Hill, Samhällsbyggnadsdirektör, Huddinge kommun - Samhällsbyggnadsavdelningen

Storytelling – världens effektivaste kommunikationsverktyg

Alexander Grabner Jarlung, CEO & Senior Consultant, David JP Phillips LLC

Kundcase: Atea

Carl-Fredrik Eld, Chef IT-management/PMO, Atea

Kundcase Öresundskraft: Projektmognad skapar bra energi

Niklas Kylvåg, PMO Manager, Öresundskraft
 
Produktnyheter inom Antura Projects

Aktuell kunskap inom projektkontor och portföljhantering

Antura Awards 2018

Tillkännagivande av årets pristagare i Antura Awards. Här kan du läsa mer om de olika kategorierna, nomineringsprocessen samt förra årets pristagare.

Scenshow med Fredrik Lindström

Fredrik Lindström, en av Sveriges mest mångsidiga underhållare och programledare, intar scenen.

Plats och tid

Courtyard by Marriott i Stockholm
Adress: Rålambshovsleden 50
Onsdag 14 november 2018
Registrering startar 09.30
Programmet drar igång 10.00

Föredragen avslutas 17.15, därefter följer mingelbuffé, valfri dryck och kvällsunderhållning.

Avgift

1 900 kr exklusive moms. I avgiften ingår hela programmet, inkl. lunch, middag och kvällsunderhållning.

Anmälan för kunder och samarbetspartners till Antura

Alla Anturas kunder och samarbetspartners är välkomna att anmäla sig. 

Om du inte tillhör någon av dessa grupper, men ändå gärna skulle vilja delta, så kan du maila en intresseanmälan till anturadagen@antura.se

 

En heldag med praktikfall, föredrag och nätverkande

14 november, Courtyard by Marriott i Stockholm

Talare vid Anturadagen 2018

Kundcase Öresundskraft: Projektmognad skapar bra energi

Niklas Kylvåg, PMO Manager, Öresundskraft

Forskning visar att vinstgivande, hållbara företag och organisationer uppfyller tre viktiga parametrar; en är lönsamhet och den ekonomiska friheten att sina mål. En annan är kvalité i leveranserna och den tredje parametern är välmående medarbetare. I en projektfokuserad organisation som Öresundskraft är projektmognad en av de viktigaste variablerna för att åstadkomma detta.

Niklas kommer att beskriva det arbete som Öresundskraft har gjort och planerar att göra för att höja organisationens projektmognad.

Storytelling – världens effektivaste kommunikationsverktyg

Alexander Grabner Jarlung, CEO & Senior Consultant – David JP Phillips LLC

Baserad på många års erfarenhet inom kommunikation kommer Alexander Grabner Jarlung ta med oss på en resa, där vi får känna kraften i storytelling.

Sedan urminnes tider har vi nyttjat storytelling för att övertyga om idéer och överbrygga kunskap mellan generationer. Vår hjärna är skapad, nej – optimerad för storytelling. Och det mest spännande av allt är alla nya studier som haglar kring ämnet där vi på ett neurologiskt, psykologiskt och biologiskt plan kan se vilken enorm effekt storytelling har när man vill förmedla sitt budskap, med syfte att sälja, övertyga eller undervisa.

Seminariet ger dig insikter om kraften i berättande, praktiska och enkla tekniker för hur du kan förbättra dina historier och det mest fantastiska av allt, hur specifika historier förändrar vår biokemi. I denna föreläsning kommer du att uppleva effekterna av en bra berättelse, men viktigast av allt; du får en djupare förståelse om varför och hur en berättelse fungerar just för dig och din organisation.

Kundcase Sandvik Coromant: Att ta Project & Portfolio Management till nästa nivå
Per Gustafson, Process Manager & Jonas Wiklund, Process Manager, Sandvik Coromant

Sandvik Coromant har en lång historik av tydliga processer implementerade i ett projektledningssystem. Per och Jonas belyser möjligheter och utmaningar i att migrera från ett existerande system – hur tar man med sig och återanvänder goda erfarenheter i kombination med att anpassa och tänka nytt? Under föredraget berättar de om resan, där man i samarbete med Antura implementerat och rullat ut Antura Projects i organisationen. 

Foto: Kitty Lingmerth

 
Scenshow med Fredrik Lindström
 

Vid Anturadagen välkomnar vi också Fredrik Lindström, unik i sitt sätt att blanda underhållning med folkbildning. Fredrik, som i grunden är språkhistoriker, har skrivit ett tiotal böcker – såväl skönlitteratur som populärvetenskap – regisserat två långfilmer och gjort mängder av hyllade TV-program så som ”Värsta språket”, ”Världens modernaste land”, ”Tänk om” och ”Svenska dialektmysterier”. Dessutom är Fredrik känd för sin roll som domare i SVT:s omåttligt populära långkörare ”På Spåret”.

Fredrik Lindström har emottagit mängder av priser och utmärkelser genom åren; årets manliga TV-personlighet, Tage Danielsson-priset, Grammis, Karamelodiktstipendiet, Stora Journalistpriset, Natur & Kulturs kulturpris och TV-priset Kristallen.

Kundcase Huddinge kommun: Resan mot ett gemensamt projektverktyg för samhällsbyggnad

Helene Hill, Samhällsbyggnadsdirektör, Huddinge kommun

Huddinge kommun är en av de kraftigast växande kommunerna i Sverige. Flera av Sveriges största infrastrukturprojekt äger rum - eller kommer att äga rum - inom, eller delvis inom, kommunens gränser. Samhällsbyggnadsavdelningen inom Huddinge kommun ansvarar för den långsiktiga planen för samhällsbyggnad likaväl som för planering, projektering och genomföranden av investerings- och exploateringsprojekt. 

Huddinge kommun identifierade under 2014 behovet av att förbättra planering, uppföljning och styrning av sin verksamhet och inledde under 2015 ett samarbete med Antura. Ett samarbete som fördjupades under 2017 och 2018. Föredraget är en sammanfattning av den resan och de resultat och erfarenheter som den inneburit tills idag.

Kundcase Atea: Atea Projects – “The place to be”  för hela projektorganisationen

Carl-Fredrik Eld, Projektansvarig, Atea Sverige AB

Atea är Sveriges ledande leverantör inom IT-infrastruktur. Med verksamhet på 35 orter i 5 regioner finns Atea representerat över hela landet. Lokal närvaro och geografisk spridning skapar stora möjligheter, men även utmaningar - inte minst inom projektverksamheten. Med ökat fokus på kvalitet, effektivitet och kundnöjdhet ställs större krav på projektverksamheten. Erfarenhetsåtervinning, gemensamma arbetssätt, bättre stöd för ledning samt effektiv styrning av både projekt och portfölj låg till grund för införandet av ett nytt projektverktyg.

Atea påbörjade implementeringen i december 2017 och nu, knappt ett år senare, är Atea Projects ett utrullat verktyg som är tillgängligt för hela Ateas projektorganisation samt externa kunder. Vid föredraget kommer Carl-Fredrik att beskriva resan och vad som på kort tid gjort detta till en framgångssaga för Atea. 

 

 

Anturadagen är en uppskattad mötesplats där Anturas kunder och andra intresserade samlas för att få inspiration och utbyta erfarenheter kring Antura Projects samt projekt- och portföljhantering.