Play-Icon
2010-10-15

Fagerhult sätter allt ljus på projekten

Belysningskoncernen Fagerhult har efter en kort utvärderingsprocess bestämt sig för att använda Antura Projects för sin projektverksamhet i Sverige och Kina.

Eftersom systemet får en tydlig internationell prägel kommer Fagerhult att använda Antura Projects på engelska.

Det nya projekthanteringsverktyget ersätter flera system, både egenutvecklade och andra mer nischade system. Tack vare att Fagerhult har en väl fungerande projektmetodik sedan ett par år har införandet gått mycket smidigt.

"Anledningen till att valet av Antura Projects blev så enkelt, berodde på att vi visste vad vi hade och vi visste vad vi ville ha", berättar Joakim Söderberg som är projektchef på Fagerhults Belysning. Joakim har även varit med i Fagerhults etablering av produktionsanläggning i Kina och var själv bosatt i Suzhou under tre år.

”Vi upplever att vi får bra valuta för investeringen. Med Fagerhults ambitiösa tillväxtplaner måste vi dessutom ha möjlighet att växa i systemet till en rimlig kostnad. Det kan vi med Antura”, säger Joakim. ”I förhållande till andra samarbetsplattformar och projektverktyg som vi har använt ser vi Antura Projects som en mycket komplett och prisvärd lösning.”

”När vi har använt systemet ett tag ska vi visa detta för vårt nätverk av företag i Jönköpingstrakten, där vi delar erfarenheter över branschgränserna och ibland gör gemensamma systeminköp. Det är så vi gör affärer i den här delen av landet”, skrattar Joakim.

Fagerhult är en av Europas ledande belysningskoncerner med omkring 2600 anställda och verksamheter i 20 länder. Fagerhult skapar moderna produkter och spännande, energisnåla och miljöanpassade belysningssystem som på ett bra sätt integreras i den miljö där de ska verka.

www.fagerhult.se