Play-Icon
2014-05-27

Reportage från Projektverktygsdagen 27 maj 2014 i Stockholm

Traditionsenligt var Antura framträdande sponsor av Projektverktygsdagen den 27 maj 2014 på Münchenbryggeriet i Stockholm. Temat för året var projekttrender och Anturas analys av trenderna inom projektverktygsbranschen drog fullt hus. Som en uppskattad avslutning på en givande dag ordnade Antura grillafton på Nobelterrassen.

Projektverktygsdagen är Sveriges största event inom projektverktygsbranschen. Under konferensen möts leverantörer, kunder, intresserade företag, branschexperter och andra som vill följa utvecklingen inom projektverktyg.

Många av deltagarna på Projektverktygsdagen vill ha hjälp i sin process att hitta och utvärdera olika leverantörer och system. Intresset är också stort för nyheter och trender inom branschen och temat för dagen var just projekttrender. Vi på Antura har granskat och analyserat projektverktygstrenderna i många år och resultatet presenterades i vårt föredrag ”Antura Projects och de senaste trenderna inom projektverktyg”. Här sammanfattade vi de senaste trenderna inom projektverktyg, baserat på ledande vetenskaplig forskning och de senaste rönen från Sverige och övriga världen. Vi visade också med pedagogiska exempel hur Antura Projects följer dessa trender.

Det andra föredraget i Anturas regi hade rubriken "Portföljhantering på SJ - ett verktyg för att nå strategiska mål och lönsamhet". Under föredraget berättade Pär Helgesson, Projektkontorschef på SJ, om lärdomarna från SJ:s förändringsarbete och arbete med Antura Projects. Pär berättade om de stora utmaningar som SJ nu står inför när flera ytterligare aktörer kommer att köra tåg på SJ:s viktigaste och mest lönsamma sträckor. Genom stora besparingar de närmaste tre åren skall man kunna ta upp konkurrensen och ett fokuserat arbete med portföljhantering och effekthemtagning pågår därför för fullt.

Som avrundning på Projektverktygsdagen sponsrade Antura en uppskattad grillafton på Nobelterrassen. Med god mat och dryck tillsammans med trevligt mingel för deltagare, arrangörer och utställare blev grillkvällen en härlig avslutning. Många givande diskussioner hölls på terrassen långt in på kvällskvisten.

Vi på Antura vill tacka Projektforum för Projektverktygsdagen 2014. På återseende nästa år.

Pär Helgesson, chef för Projektkontoret på SJ, föreläste om SJ:s framgångsrika användning av Antura Projects

Roger Sonebäck, Senior projektledare Antura (vänster) och Patrik Strömbäck, Konsultchef Antura (bakgrunden), i samspråk om Antura Projects med intresserade besökare