Play-Icon
2012-06-26

Reportage från Projektverktygsdagen 29 maj, Stockholm

Reportage: Antura var huvudsponsor av Projektverktygsdagen 2012 som gick av stapeln 29 maj i Münchenbryggeriet, Stockholm. I direkt anslutning till dagen anordnade Antura en grillafton på Nobelterrassen.

 

Den 29 maj 2012 möttes projektverktygsbranschen igen på årets viktigaste event, Svenskt Projektforums årliga Projektverktygsdag. Antura var huvudsponsor för andra året i rad och hade som vanligt en framskjuten roll, både genom sponsorskapet, men också genom att Antura förekom i inte mindre än sex olika programpunkter.

Vårt huvudnummer bestod av vår nya kund PostNord som sedan sammanslagningen av Posten i Sverige och Danmark faktiskt är båda ländernas största arbetsgivare. PostNord delade med sig av sina erfarenheter från införandet och besvarade frågan kring varför valet föll just på Antura Projects.

Vår samarbetspartner Tieto hade bjudit in Lantmäteriet som sitt huvud-nummer med temat hur Tietos projektmodell tillsammans med Antura Projects har lyft Lantmäteriet inom projektverksamheten.

Vi höll dessutom själva dagens mest välbesökta föredrag där vi berättade om vilka synergier man kan åstadkomma genom att införa både projektmodell och projektverktyg samtidigt.

Som avslutning anordnade Antura en oerhört uppskattad grillafton ute i vårsolen på Nobelterassen, där vi bjöd in alla arrangörer, utställare och deltagare till en mycket lyckad avslutning på en mycket lyckad dag.

Tack så mycket Svenskt Projektforum för ett kanonarrangemang! Vi syns igen nästa år.

Anturas workshops

CASE: PostNord lyfter sin projekt- och portföljhantering med Antura Projects

PostNord-koncernen (Posten AB, Post Danmark A/S och Strålfors) med över 40 000 medarbetare är just nu inne i lanserings- och implementeringsfasen av Antura Projects och en ny projektstyrnings-modell, PRINCE2. Mattias Slotte, ansvarig för programkontoret, berättar om vilka övergripande effektmål som man vill uppnå, vilka lärdomar man har dragit och varför valet föll just på Antura Projects.

Mattias Slotte, Head of Programme Management Office, PostNord

Projektverktyg + projektmodell = 3

Hur lyckas man med projektverktyg? En avgörande framgångsfaktor är att projektverktyg och projektmodell införs tillsammans och används som en integrerad lösning. Presenteras med Best Practices, unika samarbeten med Semcon (XLPM) och Tieto (PPS) samt flera konkreta kundexempel.

Mattias Andersson, Patrik Strömbeck och Anders Haglund, Antura

Reportagefilm från Projektverktygsdagen 29 maj 2012 (3:56)Mässgolvet börjar fyllas med nyfikna och intresserade deltagare.

Pether Wiklander och Anders Haglund på Antura guidar intresserade besökare genom Anturas produktutbud.

Patrik Strömbeck, Regionchef Stockholm på Antura, förklarar fördelarna med Antura Projects.

Patrik Strömbeck och Anders Haglund (till vänster) samt Anturas VD Mattias Andersson (till höger), redogör för Anturas erfarenheter kring fördelarna när projektverktyg och projektmodell implementeras och används som en integrerad lösning.

Det rådde inga tvivel om vilken programpunkt som var dagens höjdpunkt för deltagarna. Anturas egna föredrag fyllde den största salen på egen hand trots flera parallella föredragsspår.

Som vanligt uppmuntrade Antura till en bra dialog med publiken.

Maria Björk, Chef för Lantmäteriet Utveckling, berättar inspirerat om Lantmäteriet som under det gångna året bytt projektmodell till PPS samt valt Antura Projects som projektverktyg för att kunna växla upp verksamhetens projekt- och portföljhantering till nästa nivå.

Mattias Slotte, Head of Programme Management Office på PostNord, ger sin bild av vilka fördelar man ser i att arbeta med Antura som leverantör till PostNord-koncernen.

Antura, genom Mattias Andersson (till vänster), fick även möjlighet att deltaga i en paneldebatt om projektmognad, med Olav Björk, Olof Molinder och Bo Tonnqvist som moderatorer.

Utsikten från terrasserna på Münchenbryggeriet är sannerligen vacker.

Därför passade det extra bra att Antura, tillsammans med Svenskt Projektforum, fick möjligheten att anordna en grillafton ute på Nobelterrassen.

Grillbuffé på gång…

Det råder inga tvivel på att Patrik Strömbeck (Antura) och Joakim Jardenberg (Projektverktygsdagens ständige moderator) har trevligt tillsammans i solskenet med ett glas rosé i handen.

Alla arrangörer, utställare och deltagare välkomnades av Antura.

Och deltagarna lät sig väl smaka av den smakfulla buffén.

Under trevliga former fick deltagare och utställare fortsätta dialogen.

Svenskt Projektforums nya ordförande Rolf Berndtson visar Antura uppskattning för detta arrangemang genom att ta initiativ till ett trevligt tacktal.

Vilket framkallar både leenden och skratt hos Anturas VD samt övriga middagsgäster.

Ingalill Abrahamsson, kanslichef på Svenskt Projektforum och Kajsa Palmskog, redaktör för tidningen Projektvärlden, är glada över att återigen ha bidragit till en så lyckad Projektverktygsdag.

Antura tackar Svenskt Projektforum och alla deltagare för en fantastisk dag och kväll på Münchenbryggeriet.