Play-Icon
2015-05-15

Reportage från Projektverktygsdagen 5 maj 2015 i Stockholm

Projektverktygsdagen är Sveriges största och viktigaste event för frågor som rör projektverktyg. I år stod Münchenbryggeriet återigen som värdlokal, där drygt tvåhundra personer samlades för att inspireras av föredrag och träffa representanter från projektbranschen. Antura var i år Diamantsponsor och hade som seden bjuder en framträdande roll under dagen, både i form av föredragsarrangör och som utställare.

Projektforum är en del av det internationella nätverket IPMA – International Project Management Association och har sedan 1960-talet arbetat för att stärka och utveckla Projektsverige. Varje år anordnar Projektforum Projektverktygsdagen för att sätta ljus på utvecklandet och användandet av projekt- och portföljhanteringsverktyg.

Vi på Antura vill gärna främja Projektforum och deras engagemang. I år var Antura Diamantsponsor av Projektverktygsdagen och medverkade både som föredragsanordnare och som utställare. Ett av de två föredrag Antura var medarrangör till skedde i samarbete med vår kund Ålandsbanken. Pontus Blomster, gruppledare på Ålandsbanken, höll i föredraget "Antura Projects som stöd i Ålandsbankens förändringsarbete". I sitt föredrag berättade Pontus Blomster om hur Antura Projects används i bankens dagliga förändringsarbete och vilka nyttor Ålandsbanken har dragit av samarbetet med Antura.

Sedan starten 2001 har vi på Antura genomfört ett stort antal införanden av Antura Projects i en mängd olika organisationer, allt från globala koncerner till kommuner och mindre företag. Vi vill gärna dela med oss av den omfattande erfarenhet som dessa införanden har gett oss. Därför samlade Roger Sonebäck, Senior verksamhetsutvecklare på Antura, de viktigaste framgångsfaktorerna i sitt mycket uppskattade föredrag "Best Practice för införande av projektverktyg!".

Båda presentationerna finns tillgängliga för nedladdning här samt under fliken Resurser tillsammans med övriga kundcase, föredrag och whitepapers.

Antura tackar för ännu en lyckad Projektverktygsdag och det stora intresset för Anturas föredrag samt alla intressanta och roliga samtal i vår monter!