Play-Icon
2018-10-23

Antura utses till både Superföretag och Gasellföretag - för sjunde året i rad

Antura erhåller de två utmärkelserna Superföretag och Gasellföretag för sjunde året i obruten följd. Genom att toppa i dessa vedertagna undersökningar räknas Antura som ett av Sveriges främsta företag genom tiderna.

För fjortonde året i rad har Bisnode och Veckans Affärer tagit fram listan över årets Superföretag – en totalundersökning av alla svenska aktiebolag. Men kraven är stenhårda – bara drygt en promille av alla bolag hamnar på listan.

–Egentligen är kriterierna vi använder så tuffa att inga företag borde komma igenom det nålsögat. Av 430 000 svenska aktiebolag är det bara 728 som klarar kraven för att hamna på Superlistan. De här bolagen förtjänar verkligen att kallas för Superföretag, säger Per Weidenman, senior analytiker från Bisnode som har varit med och tagit fram konceptet bakom listan.

Att komma in på listan ett eller ett fåtal år är en fantastisk prestation. Bedriften innebär att företagen – fyra år i rad – lever upp till högt ställda krav på tillväxt, vinst, effektivitet, kapitalstruktur och finansiering. Superföretagen presterar inte bara bättre än andra jämförbara företag, de står också för en stor andel av tillväxten, utvecklingen och de nya jobben i Sverige.

Listan över Superföretag 2018 har nu tillkännagivits och Antura är ett av Sveriges mesta Superföretag någonsin. Endast 12 företag har fått utmärkelsen 7 gånger eller fler och Antura delar 10:e platsen i denna historiska lista.

–Att Antura har lyckats med denna fantastiska prestation, inte mindre än 7 år på rad, är ett resultat av verkligt hållbart företagande, välfungerande affärsmodeller och ett långsiktigt tänk. Det visar också att vårt hårda arbete ger resultat och att vi har nöjda kunder, som stannar kvar. Det är Anturas medarbetare som genom gemensamma ansträngningar och fantastiska prestationer har lett oss hit, konstaterar Mattias Andersson, VD, Antura

Sedan år 2000 utser Dagens industri varje år de snabbast växande företagen i Sverige. För att benämnas Gasellföretag krävs att bolaget uppfyller nedan kriterier rörande långsiktig organisk tillväxt och sund verksamhet. Företagets fyra senaste årsredovisningar kontrolleras och Antura är 1 av 1 340 bolag som har klarat kraven i år. 

  • Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i undersökningsperioden

  • Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren

  • Ett positivt samlat rörelseresultat för de fyra senaste räkenskapsåren

  • I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner

  • Sunda finanser

–Stort grattis, ditt företag är ett av Sveriges snabbast växande och mest lönsamma! Som Gasellföretag är du en av Sveriges hjältar. Du skapar jobb för människor, du driver tillväxt och inspirerar andra att följa i dina fotspår. Därför vill vi på Dagens industri hylla dig. Vi vill lyfta fram din insats och få dig att fortsätta framåt, hälsar man från Dagens Industri till Antura.

Antura, som nu har utsetts till Gasellföretag för sjunde gången i obruten följd, sällar sig till en exklusiv skara av bolag som tidigare benämndes Maratongaseller.

–Både Gasell och Superföretag tittar på prestationerna över 4 år, så får du utmärkelsen 7 år i rad, så är det dina prestationer varje år i en obruten följd av 11 år som räknas. Både Gasell och Superföretag värderar fin tillväxt, god lönsamhet, sunda finanser och överlag ett välskött företag. Det är därför ytterst glädjande att detta uppmärksammas av Veckans Affärer och Dagens industri. Att Antura har blivit både Superföretag och Gasell 7 år i rad, ger oss en enorm stolthet och kommer för alltid att finnas med oss, avslutar Mattias Andersson, VD, Antura.

 

”Att Antura har lyckats med denna fantastiska prestation är ett resultat av verkligt hållbart företagande, välfungerande affärsmodeller och ett långsiktigt tänk. Det visar också att vårt hårda arbete ger resultat och att vi har nöjda kunder, som stannar kvar. Det är Anturas medarbetare som genom gemensamma ansträngningar och fantastiska prestationer har lett oss hit.”

Mattias Andersson, VD, Antura

Om Superföretagen 

Bisnodes modell för att identifiera Sveriges Superföretag bygger på de svenska aktiebolagens ekonomiska prestationer. Modellen tar hänsyn till och väger samman bolagens tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, kapitalstruktur och finansiering under de senaste fyra åren. 

www.va.se

 

Om Gasellföretagen 

Gaseller utgörs av de små och snabbväxande företagen vilka skapar de flesta nya jobben, till skillnad från ekonomins elefanter som alltid måste effektivisera och ofta minskar sysselsättningen. För att benämnas Gasellföretag måste ett bolag uppfylla ett antal kriterier rörande långsiktig organisk tillväxt och sund ekonomi.

gasell.di.se