Play-Icon

2020-09-28

Anturas VD och grundare Mattias Andersson utsedd till Årets grundare 2020

Den prestigefyllda utmärkelsen delades ut i samband med den årliga Entreprenörsgalan 24 september. Utmärkelsen Årets Grundare är Founders Alliance huvudutmärkelse och tilldelas operativt aktiva grundare som på ett föredömligt sätt har byggt ett eller flera framgångsrika företag utifrån kriterier inom omsättning, lönsamhet, tillväxt, internationalisering, samhällsnytta och framtidspotential.

Juryns motivering

Juryn bestod av Sofi Franzén, grundare Eventyr - Thomas Blendow, grundare Blendow Group - Patricia Olby Kimondo, grundare People Productions och Pontus Frithiof, grundare Pontus Group.

Juryns motivering: ”Från en trevande start till kristallklar vision gick den här entreprenören sin egen väg och byggde ett hållbart företag med långsiktig och stabil tillväxt.”

På LinkedIn kompletterar Sofi Franzén den gemensamma motiveringen med: ”Grattis Mattias Andersson - så väl värd detta pris. Entreprenörskap handlar inte bara om en god idé, utan också om förmågan att genomföra idén och uthållighet. Du besitter alltihop.” Pontus Frithiof skriver som tillägg: ”Stort grattis, värdig vinnare i tuff konkurrens!” 

Juryn Årets Grundare 2020 året då Anturas VD vann priset

Juryn Årets Grundare 2020
Fotograf: Evan Pantiel

Årets grundare Mattias Andersson

Mattias Andersson startade Antura 2001 och har idag verksamhet i Sverige, Danmark och UK. Antura utvecklar och levererar Antura Projects, en helhetslösning för projekt-, portfölj- och resurshantering. Bland kunderna och de 250 000 användarna finns många av Sveriges största företag och offentliga verksamheter. Antura har bland annat fått utmärkelserna Gasell och Superföretag 7 år i rad.

Mattias Andersson kommenterar utmärkelsen såhär:

”Det är ett fantastiskt erkännande för mitt sätt att bygga och leda bolag och den väg jag valt att gå. Målsättningen har alltid varit att tänka långsiktigt och hållbart, vilket har inneburit att vi kunnat växa både lönsamt och organiskt med i snitt 26% per år senaste 10 åren. Jag vill också rikta ett stort och varmt tack till alla stjärnor på Antura som möjliggjort detta.”

Mattias Andersson, Årets Grundare 2020

Mattias Andersson, Årets Grundare 2020
Fotograf: Evan Pantiel

Om Founders Awards

Founders Alliance delar årligen ut flera utmärkelser inom Founders Awards. Syftet med utmärkelserna är att inspirera till ett uthålligt bolagsbyggande i Sverige genom att belöna och lyfta fram särskilt framgångsrika bolagsgrundare. Vinnaren av Årets Grundare tilldelas Årsringarna i Guld av Founders Alliance.

Founders Alliance är ett forum för Sveriges ledande entreprenörer. Sedan starten 2001 har Founders Alliance byggt upp, stärkt och utvecklat medlemskretsen till att nu innefatta stora delar av Sveriges absolut tyngsta och mest erfarna företagsgrundare.