Play-Icon

2023-05-12

Reportage från Anturadagen 2023

Anturadagen 2023, den 3 maj på Nalen i Stockholm blev ett storslaget succé-event och en höjdpunkt för Anturas kunder, partners och anställda. Under dagen bjöds det på ett brett spektrum av inspirerande föredrag, spännande prisceremoni och mycket glädje. Allt hölls ihop proffsigt av moderatorn Kristian Luuk, uppbackad av husbandet Augustifamiljen. Dagen fick en mycket fin avslutning med en fantastisk spelning av Sveriges soulkung Erik Gadd. Dagen till ära passade Antura också på att lansera sin nya grafiska profil för både bolag och produkt. Vi ger dig hela rapporten från årets Anturadag här.

Anturadagen är en väldigt betydelsefull sammankomst för Anturas kunder och andra intresserade för att utbyta erfarenheter och få inspiration kring PPM-verktyget Antura, samt projekt- och portföljhantering. Det här året hölls Anturadagen på Nalen i Stockholm och över 350 deltagare från både privat och offentlig sektor anlände till ett Nalen som var dekorerat med Anturas nya grafiska profil och där allas höga förväntningar skapade en fantastisk stämning från första stund.

Lansering av Anturas nya grafiska profil för både bolag och produkt

Antura kickstartade dagen med att premiärvisa sin nya grafiska profil för både företaget och produkten. Mattias Anderson, Anturas VD tillsammans med Fredrika Hörlin, Anturas styrelseordförande samt Gitta Perez, VD på varumärkesbyrån Wonderbrand guidade publiken genom den omfattande strategiska processen som har lett fram till Anturas nya visuella identitet, som också har implementerats i Anturas användargränssnitt i produkten. Den nya profilen är utformad för att ge en enhetlig känsla för Anturas varumärke, produkt, kärnvärden och vision. Detta spännande avslöjande markerade en riktigt bra början på dagen.  Läs mer information om Anturas nya grafiska identitet här.

Kundcase om implementering och användning av Antura

Antura används inom många av Sveriges mest välkända företag och organisationer. Årets kundcase på Anturadagen visade på bredden av dess användning. 

Först ut var Göteborgs Stad Exploateringsförvaltningen, där Jonas Rönnqvist, chef för IT och digitalisering, berättade om hur Antura hjälpte dem att skapa förutsättningar för en ny organisation inom stadsutvecklingsområdet (NOS). Syftet med förändringen som de har uppnått är en mer sammanhållen stadsutvecklingsprocess med ökad effektivitet och transparens för boende, besökare och näringsliv. Jonas delade med sig av lärdomar och nyckelfaktorer som var avgörande för ett framgångsrikt genomförande av omorganisationen, där Antura utgjort en central roll.
 
Därefter fick publiken ta del av hur Mycronic hanterar sina projektportföljer och hur Antura blivit en central informationshub inom Mycronic för resurshantering, projektportföljstruktur och kostnadskontroll. Mycronic delade också med sig av de utmaningar de mötte under implementeringen och vilka värdefulla lärdomar de drog från processen.
 
Håkan Granstedt, Risk Manager på Ikano Bostad och en del av Ikanos förvaltningsgrupp för Antura, presenterade hur Antura har implementerats på bygg- och fastighetsbolaget Ikano Bostad. Målet med Anturas införande var att skapa effektivt samarbete mellan enheterna som arbetar med utveckling och byggande av nya bostäder, samt att bättre prioritera och följa upp projekten. Håkan delade generöst med sig av Ikano Bostads framgångsresa från Anturas implementering till dagens läge, vilka fördelar man har uppnått och vilka framtidsplaner som finns.

Marika Ersholt, Projektkontorschef på Lantmäteriet, stod för det sista kundcaset för dagen och bjöd på en spännande presentation om deras 12-åriga resa tillsammans med Antura. Hon berättade hur deras portföljstyrning och uppföljning successivt har utvecklats under denna tid.
 
Alla dessa sessioner fick högsta betyg från deltagarna och genererade många intressanta samtal och diskussioner under pauserna. Som en symbolisk gest av tacksamhet för presentatörerna valde Antura i år att donera en summa pengar till UNHCR:s viktiga arbete.

Anturas egna presentationer

Utöver presentationerna om kundcase, så imponerade också Anturas egna Director Product Development, Yvonne Stenberg, och Head of UX-design, Alexander Lindberg på deltagarna med en demonstration av Anturas nya gränssnitt. Dessutom höll Anturas produktägare och seniora konsulter spännande föredrag om bland annat vilket kundvärde Antura bidrar till och vilka kommande funktioner inom verktyget man kan se fram emot.

Antura Awards

Antura Awards 2023 var en höjdpunkt på evenemanget där organisationer som implementerat Antura senaste året på ett föredömligt sätt belönas med pris. Årets vinnare av Best Implementation Award Public Sector blev Göteborg Energi, vilket var en tuff utmaning då både Umeå kommun och Lunds kommun också var finalister. Fastighetsbolaget Viktoriahem fick ta emot priset för Best Implementation Award inom Private Sector, där Saab Dynamics och ApQ El också var finalister. Under en spännande prisceremoni presenterade Kristian Luuk juryns motivering och delade ut priser och blommor till vinnarna medan Augustifamiljen spelade vinnarfanfar. 

Stort grattis till vinnarna av årets upplaga av Antura Awards!

Best Implementation Award 2023, Public Sector
Göteborg Energi

Best Implementation Award 2023, Private Sector
Viktoriahem

Paneldiskussion

En mycket uppskattad programpunkt var dagens paneldiskussion, där Kristian Luuk ledde samtalet kring teman som agila metoder, distansarbete och AI, tillsammans med Sveriges mesta projektevangelist Bo Tonnquist, projektprofilen Peter Dahlén från Frontit, Lantmäteriets projektkontorschef Marika Ersholt samt Anturas egen Mattias Andersson. 

Avslutade på topp!

Dagen avslutades med stora överraskningar till gästernas stora jubel. Först bjöd Kristian Luuk på egen sång där han framförde Lake Marie med John Prine. Sedan bjöd han upp Anturas CTO, Korp Thidrandir på scen för att spela bas till klassikern Whole Lotta Love av Led Zeppelin tillsammans med Augustifamiljen. Korp, som normalt sett spelar bas i ett dödsmetallband, tvekade först men tog sedan mod till sig och äntrade scenen och levererade ett spektakulärt framträdande. Därefter bjöds det på middag och sedan äntrade Sveriges soulkung, Erik Gadd stora scenen och bjöd på en härlig spelning som avslutade dagen på bästa möjliga sätt. Nätverkande och mingel fortsatte sedan in på småtimmarna för de gäster som inte ville att dagen skulle ta slut. Ytterligare en riktigt bra Anturadag har avverkats och för att citera Kristian Luuk: ”Hur skall vi lyckas toppa detta på nästa års Anturadag?”

Över 350 deltagare från både privat och offentlig sektor anlände till ett Nalen som var dekorerat med Anturas nya grafiska profil.

Antura kickstartade dagen med att premiärvisa sin nya grafiska profil för både företaget och produkten.

Jonas Rönnqvist, chef för IT och digitalisering på Göteborgs Stad Exploateringsförvaltningen var dagen första externa talare.

Mycronic. Hans Ollfors och Jörgen Lundberg berättade om hur Mycronic hanterar sina projektportföljer och hur Antura blivit en central informationshub inom Mycronic för resurshantering, projektportföljstruktur och kostnadskontroll.

Ikano Bostad. Håkan Granstedt presenterade hur Antura har implementerats på bygg- och fastighetsbolaget.

Lantmäteriet. Marika Ersholt, Projektkontorschef stod för det sista kundcaset för dagen och bjöd på en spännande presentation om deras 12-åriga resa tillsammans med Antura.

Fastighetsbolaget Viktoriahem fick ta emot priset för Best Implementation Award inom Private Sector.

Augustifamiljen bjöd på flera fantastiska musikstunder under dagen.

Bildreportage från Anturadagen 2023