Play-Icon

2022-12-13

God Jul & Gott Nytt År önskar Antura och sammanfattar 2022

Året är slut och det är dags att sammanfatta 2022. För Antura har året varit en viktig milstolpe då vi firade 20-årsjubileum, vilket skedde tillsammans med Anturas kunder och samarbetspartnerns på Anturadagen. Vi kan också blicka tillbaka på ett händelserikt år med nya lokaler, nya samarbeten och spännande produktsatsningar.

En orolig tid
Det har varit ett speciellt år. Krig i Ukraina. Energikris. Inflation. Stundade lågkonjunktur. Antura som bolag står dock starkt genom oroligheterna i vår omvärld. Vi har starka finanser, stabila och nöjda kunder och ett fantastiskt team som levererar bättre än någonsin. Vi känner också stor sympati med alla som drabbats av kriget i Ukraina och har därför donerat flera tusen kronor per anställd till organisationer såsom Röda Korset, UNHCR och Unicef.

Vi investerar i vår produkt
Våra omfattande investeringar i Antura Projects fortsätter. Den största satsningen är en modernisering av användargränssnittet med förbättrad användarupplevelse. Många av våra kunder är delaktiga som referensgrupp för att säkerställa att vi verkligen uppnår våra höga ambitioner inom området. 

Under året har vi också lanserat våra öppna API:er som blivit en stor succé, då kunderna nu själva kan utveckla de integrationer man önskar mot Antura Projects. 

För att kunna erbjuda ett bättre stöd till verksamheter inom bygg och fastighet där ritningar och modeller i 2D och 3D är en viktig del, har vi också lanserat en ny IFC Viewer. Den har stöd för ritningar och modeller från ett brett utbud av applikationer såsom AutoCAD, Fusion 360, Revit och många fler.

Många nya samarbeten
Under året har Antura välkomnat ett stort antal nya kunder. Inom offentlig sektor har Region Skåne, Botkyrka kommun, Kriminalvården, Umeå kommun, Boverket, Riksrevisionen, Alingsås kommun och Region Norrbotten valt Antura. Inom privat sektor har vi välkomnat ett av Sveriges största företag inom medicinteknik samt flertalet stora fastighetsbolag, såsom Riksbyggen, Victoriahem och AMF Fastigheter. Vi är mycket glada och stolta över detta och tackar för förtroendet.

Antura växer och flyttar in i nyrenoverade lokaler
För att kunna leverera Antura Projects på absoluta toppnivå till våra kunder har vi fått göra stora investeringar och växa. Vi har välkomnat ca 15 nya medarbetare under året och fler är på väg. 

Vi har också utökat huvudkontoret i centrala Göteborg med ytterligare yta och våra lokaler på ca 1400 kvm har totalrenoverats och inretts i välkomnande och trevlig Antura-stil. 

Anturadagen och 20-årsjubileum
Anturadagen är en viktig mötesplats där Anturas kunder och andra intresserade samlas för att utbyta erfarenheter, få inspiration kring Antura Projects samt projekt- och portföljhantering. Detta år arrangerades Anturadagen på Sergel Hub i Stockholm med över 250 deltagare. Dagen leddes av vår moderator Kristian Luuk, ackompanjerad av sång-trion Solala och trollkarlen Johan Ståhl. Vi korade vinnarna i Antura Awards där Försäkringskassan belönades med Best Implementation Award Public Sector och Mycronic blev vinnare inom Best Implementation Award Private Sector.

Denna Anturadag var också väldigt speciell, då Antura som bolag firade 20-årsjubileum. Anturas VD, Mattias Andersson, lotsade gästerna igenom bolagets historia, viktiga milstolpar och större händelser under de två decennier som gått. Ett stort antal personer som betytt extra mycket för Antura genom åren, deltog med bidrag under avslutningsceremonin. Här kan du se film och läsa vårt reportage från dagen!
 
God Jul & Gott Nytt År önskar vi alla våra kunder och partners!
 
PS.
Vi har spikat datum för nästa års Anturadag. Den 3 maj 2023 är det dags igen så boka in datumet i kalendern. Här kan du läsa mer!